پچ پنل - خدمات کامپیوتر در محل-پشتیبانی شبکه-راه اندازی شبکه

914 11 11  - 0933
شمال تهران   62 58 31 22 - 021
شرق تهران   31 32 58 77 - 021
تمامی نقاط تهران   01 77 45 88 - 021

وظیفه اصلی پچ پنل این هست که بین نقاط انتهایی کابلهای شبکه و تجهیزات شبکه ای  مثل هاب، روتر، …قرار گرفته و به جای اینکه کابلهای شبکه مستقیما” به این تجهیزات وصل بشن از طریق پچ پنل وصل میشوند. بعبارت دیگه وجودش بهیچ وجه الزامی نیست ولی بکار بردنش در شبکه هایی که در طی زمان گسترش و تغییرات دارن کار رو راحت میکند.

پچ پنل قطعه ای مستطیل شکل است که روی آن به تعداد مشخصی پورت شبکه وجود دارد مثلاً 24 پورت ، 48 پورت و …. در هنگام کابل کشی در هر قسمت از ساختمان چندین سوکت شبکه قرار می گیرد که ممکن است فعلاً بلا استفاده باشند و کاربری از طریق آنها به شبکه متصل نباشد اما باید این امکان باشد تا در هنگام افزایش کاربر این سوکت ها را وارد مدار شبکه کرد لذا متخصصان کابل کشی برای حل این مشکل از پچ پنل استفاده می کنند یعنی تمام کابل هایی که به سوکت ها متصل هستند را در یک نقطه که مرکز قرار گیری رک می باشد جمع آوری میکنند و آنها را وارد پچ پنل کرده و شماره گذاری می کنند تا در صورت لزوم هر سوکتی را که میخواهند با یک کابل کوچک شبکه به سوئیچ متصل کنند.

پچ پنل‌ها از تعدادی پورت شبکه تشکیل شده‌اند و در رک قرار می گیرند. متناسب با نیاز یک سیستم شبکه و تعداد فعلی و آتی کلاینت‌ها، ممکن است که تعداد پچ پنل‌ها در رک اصلی متغیر باشد، اما نکته مهم این است که یک سر تمامی کابل‌های کشیده شده شبکه در کل ساختمان در نهایت به پچ پنل وارد شده و ارتباط‌های شبکه را شکل می‌دهند.

 

اگر پچ پنل نداشته باشید، این اتفاقات می افته:

وقتی میخواید کلاینت خاصی رو به دلیل خاصی مستقیما به یکی ازDevice های اتاق سرور وصل کنید باید یک کابل مجزا براش بکشید یا اینکه باTester سر کابلشو پیدا کنید.

اگر بخواید فیزیکی کابل یکی از کلاینت ها رو از سوئیچ بکشید. یا ترتیب اتصال سرور ها و سوئیچ ها رو عوض کنید هم به مشکل می خورید.

اگر بخواید سروری رو از روی یک سوئیچ به سوئیچ دیگه ای متصل کنید، باید برید پست رک سرور که احتمالا پر گرد و خاکه و لباساتون حسابی مورد عنایت قرار می گیره.

استفاده از پچ پنل یعنی:

تمام شبکه شما در اتاق سرور، و در برابر چشمانتونه و نیازی به بیرون رفتن و حتی جابجا شدن در اتاق رو ندارید و این یعنی خیلی خوب!

علاوه بر این عدم استفاده از اون و قتی تعداد گره های شبکه افزایش پیدا می کنه یعنی حماقت محض. به محض پیش اومدن اولین مشکل و جابجا شدن تصادفی کابلها یک روز مفید کاری رو بخاطرش باید هدر بدین!

در اغلب شبکه ها استفاده از اون بیشتر برای جلوگیری از بار هزینه ای ناگهانیه تا استفاده مداوم و مستمر.

 

حال باید ببینیم فلسفه و ماهیت وجودیPatch Panel چیست ؟

بسیاری از پریزهای دیواری به منظور استفاده در آینده نصب و کابل کشی شده اند و سر دیگر کابل این پریزها در کمد سیم به جایی (مثل هاب یا سوئیچ ) وصل نیست . مابقی این پریزها از یک سمت یک سمت به یک ایستگاه فعال وصلند و در سمت دیگر باید به پورت خاصی از یک سوئیچ یا هاب متصل گردند . طبعا نمی توان انتظار داشت که کابلهای ایستگاههای فعال بطور مستقیم به سوئیچ یا هاب متصل و کابل پریزهای غیر فعال به امان خدا رها شوند ! در سیستم کابل کشی ساختار یافته سر دوم کابل متصل به پریزهای دیواری ( خواه فعال و خواه غیرفعال ) ، در یک روال منظم و برچسب دار به تابلویی به نامPatch Panel وصل می شوند . اتصال بین پریزهای فعال و پورت مورد نظر از هاب یا سوئیچ توسط یک کابل رابط صورت میگیرد . بدیهی است که به ازای تک تک پریزهای دیواری ، یک پورت متناظر بر روی تابلویPatch panel وجود خواهد داشت . به اصطلاح تکنیسینها تمام کابلها ترمینهTerminate شده اند. برای آنکه به راحتی بتوان سر دوم کابل متصل به هر پریزی را بر روی این تابلو پیدا کرد در بالای هر پورت فضایی برای درج برچسب و کدهای راهنما در نظر گرفته شده است.

ارتباط بین هر پورت ازpatch panel و پورت متناظر در یک سوئیچ یا هاب ، توسط یک قطعه کابل رابط به نام کابل اتصال ضربدریCross connect cable بر قرار می شود . حداکثر طول این کابل رابط 6 متر است . شکل 3 الگوی اتصال پورتهایpatch panel به پورتهای سوئیچ را نشان میدهد . مجموعه آنچا را که در این شکل مشاهده می کنید همان زیر سیستمwiring closet یا به عبارت دقیقتر زیر سیستمtelecommunication closet در نظر بگیرید . شاید این شکل بتواند منظورمان را از واژه نامانوس کمد سیم منتقل کند.

Patch Panel در ابعاد مختلف و چگالی پورت متفاوت به بازار عرضه می شوند . دقت داشته باشید کهpatch panel را بایستی متناسب کابل بکار رفته در سیستم انتخاب کنید . به عنوان مثال اگر کابل شماCat6 است حتما بایدpatch panel و کابلهای رابط را متناسب با همین کابل تهیه نمایید زیرا در صورت عدم تطابق ، سیگنال حامل داده را تضعیف خواهد کرد.

 

 

پچ پنل Cat6

 

پچ پنل Cat5e

پچ پنل Cat6a

پچ پنل بدون کیستون

جهت مشاوره رایگان برای عقد قرارداد پشتیبانی کامپیوتر و شبکه با شماره  22315862 ، 77583231، 88457701  تماس حاصل نمایید .

درباره سرویس رایانه

سرویس رایانه از سال 1387 فعالیت خود را آغاز نموده و آماده ارایه خدمات ذیل (عقد قرارداد پشتیبانی کامپیوتر و شبکه با شرکت ها و موسسات) حتی در روز های تعطیل می باشد :

خدمات ما :

  • راه اندازی و پشتیبانی شبکه های Domain & Workgroup
  • عیب یابی سخت افزاری و نرم افزاری کامپیوتر و لپ تاپ
  • فروش کامپیوتر و قطعات و دوربین مدار بسته
  • فروش و نصب دوربین مداربسته (شبکه یا غیر شبکه) مشاهده از طریق اینترنت و تبلت و موبایل

تماس با سرویس رایانه

راه های ارتباطی جهت مشاوره رایگان و یا عقد قرارداد پشتیبانی شبکه و کامپیوتر :

  • 77583231
  • 88457701
  • 09376320561
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
جوملا فارسی